Quantcast
Channel: Recursos propis –
Viewing all 187 articles
Browse latest View live

"Coraline" per a flauta

$
0
0
En plena quinzena de Tots Sants i Halloween (als Països Anglosaxons) sembla que vingui més de gust tocar cançons amb temàtica misteriosa. 

Ja feia dies que buscava alguna cosa diferent al conegut Thriller i al també conegut Els esqueletos. Fa pocs díes vaig tornar a veure la pel·lícula Coraline amb música de Bruno Coulais (el mateix compositor de la BSO de Les choristes (Los chicos del coro). Vaig quedar fascinada per un dels temes "Exploration" i de seguida vaig veure que la podíem tocar. Per tenir la partitura sencera cal que cliqueu la imatge on hi ha el petit fragment de música.

Pareu atenció a l'acompanyament d'arpa i les veus que canten.

També m'agrada aquest altre tema els "End Credits"



Us deixo un tràiler de la pel·lícula on hi podem veure les típiques carabasses de Haloween


Viatgem per l’Europa del Barroc

$
0
0
Amb els alumnes de 3rC hem començat època nova: El Barroc. Treballem aquest període tan ple de músics i de música coneguda amb aquesta activitat "El Barroc musical a Europa".

És un viatge musical per Europa amb els músics que hi va haver durant aquell moment. 

En acabar el Wix, ja podrem fer aquestes activitats d'Educaplay on hi ha audicions i imatges dels compositors del Barroc que hem conegut durant el nostres viatge.




Què és el compàs?

$
0
0
Amb els alumnes de 2nESO estem repassant conceptes de llenguatge musical.
La Flora Terensi ha fet una magnífica presentació sobre Què és el compas?. L'ha fet amb ShowMe (una eina per fer presentacions amb l'iPad) molt clara i senzilla, ideal per centrar idees. Gràcies Flora!!


També ens aniran molt bé aquestes dues lliçons virtuals de PianoRed:
1- El compàs y sus fragmentos
2- Compases simples y compuestos

Després escoltarem diverses audicions per identificar els diferents tipus de compassos simples. Trobareu dues activitatas d' AUDICIÓ amb música d'estils diferents.

http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/556607/compassos_test_audicio__pop_rock_.htm http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/556021/compassos__test_audicio__classica_.htm

pop-rock
clàssica

També treballarem el tema del COMPÀS realitzant aquests qüestionaris. Ja sabeu que els heu de copiar a la llibreta. RECORDEU: copiar correctament el títol de cada exercici i després copiar la pregunta d'un color i la resposta d'un altre color.

Qüestionari COMPAS 2/4
Qüestionari COMPÀS 3/4
Qüestionari COMPÀS 4/4


Fem parlar a un compositor del Classicisme: 3rC

$
0
0
Comencem un nou període musical, el Classicisme,  i per conèixer els músics d'aprop, res millor que fer-los una entrevista i que es presentin ells mateixos. 

Jo me n'he anat a Viena a casa els Mozart i l'he fet parlar una mica. 

Podem apropar-nos als compositors més destacats del Classicisme  com són: F.J.Hadyn, W.A.Mozart y L.v.Beethoven. També van destacar, tot i que no són tant coneguts tres fills de Bach: Wilhelm Friedemann Bach, Carl Philipp Emanuel Bach i Johan Christian Bach. Finalment també podem parlar d'Antonio Salieri que té un paper destacat en la pel·lícula "Amadeus" de Milos Forman. Escolliu el músic que més us vingui de gust.

Heu de tenir en compte que abans de començar a gravar heu de tenir el text elaborat (no s'hi val copiar!) . Recordeu que hi ha límit de temps i que heu de calcular el nombre de paraules i la velocitat amb què llegiu. 
La proposta que faig és doble:
1- per ordinador: Fotobbable. Teniu un TUTORIAL AQUÍ
2- amb Apps Mòbils: podeu triar 3 eines diferents. Totes elles m'han sembla mooolt interessants. 
          - Fotobabble: té més possibilitats que l'eina online. Per iPad.  Per Android hi ha una aplicació molt similar Audio Photos Free


           - Tellagami: per iPad i també per Android.


         - Shadow Puppet: només per iPad. M'ha semblat la més interessant de totes perquè permet posar-hi moltes fotos i el temps de gravació és més llarg.




Volem Viure per flauta

$
0
0
Recentment he conegut a través de la xarxa, Krislandia, un bloc magnífic sobre educació musical on la Cristina i la Yolanda comparteixen treballs, música i reflexions sobre el fet musical molt interessants.

Allí hi vaig trobar Volem Viure, una partitura que de seguida ha agradat als alumnes i que hem començat a treballar pel concert de Nadal.

Per tal que fos més fàcil per estudiar, he copiat només la part de flauta i l'he posat amb Noteflight en aquest Wix que ara us presento. 

Disfruteu molt tocant-la!

Em dónes força: amb Noteflight

$
0
0
http://musicaade.wix.com/em-dones-forca
Continuem preparant el concert de Nadal. Em dónes força és una altra de les cançons que toquem. 

La versió que nosaltres fem no és ben bé com estava escrita en l'antiga partitura. Així doncs m'he decidit a refer-la i posar-la amb Noteflight per facilitar l'estudi.

La títol original de la cançó és You raise me up i l'autor és Josh Groban

El noi de la mare

White Christmas

$
0
0
http://musicaade.wix.com/white-christmasdom
Us ve de gust tocar aquesta cançó pel concert de Nadal? Si, ja sé que només falten 10 dies, però és que es tant bonica!!! I tenim un acompanyament per a piano i baix tan xulo!!!

Qui s'anima?

Proveu-la i veureu que és mooooooolt fàcil :) :) :)

La Textura. LIM i activitats Educaplay

$
0
0
La textura és un element d'anàlisi de la composició musical difícil d'entendre sinó va acompanyat amb imatges visuals i sobretot amb moltes audicions. 

He elaborat aquestes activitats LIM que van acompanyades d'aquest  Mapa Conceptual amb Popplet amb l'objectiu d'ajudar a entendre-ho millor. 



Feu una còpia de pantalla i adjunteu la imatge a la tasca que he posat en l'Edmodo. Trobareu tota la informació clicant a la "i" d'informació. També heu de posar el vostre nom tal com s'indica a la imatge. 




Feu també aquestes 3 activitats Educaplay:
1. Textures musicals. Clica
2. Textures musicals. Escriu
3. Textura musical. Definicions. Completa

La partitura. Preparem la prova. 2nESO

$
0
0
S'han acabat les vacances i també hem acabat un tema que hauríem hagut d'acabar abans de les vacances. Per això cal refrescar una mica tots els conceptes que havíem treballat per tal de poder preparar la prova que tindrem divendres que ve.

Us he deixat tots els exercicis enllaçats en aquesta lliçó pas a pas que he titulat "La partitura". Val la pena que féu els exercicis i les activitats en l'ordre que els he proposat, tot i que no passa res si els féu desordenadament. Ja sabeu que heu de copiar els resultats d'algunes activitats i que això serà el dossier que haureu de presentar
-Activitat 1: per repassar (no cal copiar)
-Activitat 2 a 8, cal copiar enunciat i resultat correcte
-Activitat 9: feu còpia de pantalla del diploma que apareix al final de l'activitat on figura el nom i la nota. Per començar a fer l'activitat cal clicar "Start" i posar el nom.
-Activitat 10 i 11: són per fer (no cal copiar)


Create your own Playlist on LessonPaths!


Forrest Gump per flauta

$
0
0
http://musicaade.wix.com/forrestgump
Forrest Gump és una pel·lícula de l’any 1994 i va ser guanyadora de 6 Òscar. La música és del compositor Alan Silvestri,  compositor estadounidenc especialista en música de cinema.

Com molt bé recordavem l’altre dia a classe quan parlavem de la pel·lícula: La vida és com una caixa de bombons, no saps què et tocarà. Aquesta bonica frase, força filosòfica per cert, és la que sovint pronuncia la mare de Forrest quan davant de les moltes adversitats que li toca passar, li vol donar ànims. Penso que ens pot anar molt bé en molts moments de la nostra vida.

http://mariajesuscamino.com/cuadernia/Sincopas.Contratiempos/Recordeu que cal vigilar amb les síncopes. He posat un enllaç al quadern virtual "Lenguaje Musical: síncopas y contratiempos" fet per MªJesús Camino, perquè puguem entendre el que són les sincopes i els contratemps.


Tant m’abelis amb flauta

$
0
0
http://musicaade.wix.com/tantmabelis
"(...) Berenguer de Palou fou de Catalunya, del comtat de Rosselló. Fou pobre cavaller però culte i bo amb les armes. Bones cançons compongué, i cantava n'Ermessenda d'Avinyó, muller d'Arnau d'Avinyó (...). 

Aquest és un text que acompanya les "vides" de trobadors que es troben en els cançoners que es conserven. Per la descripció que se'n fa d'aquest trobador català, podem veure que encarna perfectament l'ideal cavalleresc del moment: l'amor a una dama (en aquest cas a la muller d'un altre).



Els instruments al Renaixement

$
0
0
Continuem treballant el Renaixement amb els de 3rESO i avui toca veure com eren i com sonaven els instruments del Renaixement.

Començarem escoltant una parella de danses intepretades pel viola gambista català Jordi Savall i el seu grup Hespérion XXI. Aquesta dansa, una pavana del 1508, va ser la número 1 del hit parade de la seva època i es ballava a totes les corts europees. La pavana, de caràcter lent, solía servir d'introducció a una altra dansa més ràpida i de ritme ternari, la gallarda.



A continuació tenim un parell d'activitats, una d'audició i un altra d'identificació d'instruments. Abans de fer-les cal que escoltem amb deteniment les audicions que trobareu en les presentacions fetes per Anabel Bovio i Paola Oliva.

http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/1187283/instruments_al_renaixement.htm



http://anabel41.wix.com/instrumental-ren


Els Germans Lumière en el inicis del cinema: Activitats i Qüestionaris interactius

$
0
0
Heu sentit a parlar del Germans Lumière i de les seves pel·lícules d'un minut? Els Lumière i George Méliès son tres personatges clau en les primeres etapes del cinematògraf. 

Amb els alumnes de 4tESO (Laura Pino, Raquel Cogul, Àlex Salvat, Núria Mansergas) hem treballat la figura d'aquests germans tan espavilats i hem conegut una mica de la seva història. Ho hem fet amb Thinglink, una eina 2.0 molt interessant. Feu clic als enllaços i ho podreu saber.

Ara toca veure què hem après. M'he estrenat amb una eina nova que serveix per fer qüestionaris a partir de vídeos del You Tube: Bubblr. M'ha agradat molt. Si us animeu AQUÍ teniu com començar. 

Qui s'anima i fa la màxima puntuació?

https://www.blubbr.tv/game/index.php?game_id=34306&org=0#.Uv0fqvYskse














http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/17902/musica_i_cinema__i__els_inicis.htm


Les Alteracions. Qüestionari Quizbean

$
0
0
https://www.quizbean.com/#/les-alteracions-1
Aprofundim en el tema de les alteracions per saber Quantes alteracions hi ha i Quins tipus d'alteracions podem trobar en una partitura. 

Ho treballem a partir de 2 mapes conceptuals elaborats per Mª Jesús Camino: LES ALTERACIONS i TIPUS D'ALTERACIONS.

Després farem aquest qüestionari fet amb Quizbean, una nova eina 2.0 que he volgut provar.

Cup song. Flauta i ORFF

$
0
0
http://musicaade.wix.com/cupsong
"When I amb gone" d'Anna Kendrick, més coneguda per la canço dels gots o "Cup song", és una cançó de la qual se n'han fet moltes versions i és ja una peça que no necessita presentació.  

A l'institut és una de les cançons que més acceptació ha tingut entre els alumnes de 2nESO. 

A conjunt instrumental l'hem treballat amb gots i ara, inspirant-me en totes les versions que he anat sentint, m'he decidit a fer una adaptació pel conjunt instrumental ORFF que tenim.  L'hem començat a tocar i de moment ens està funcionant molt bé. 

De ben segur que la tocarem al Concert de Primavera.


Escales i arpegis. Activitats d’Audicio

$
0
0
Aquests dies estem treballant les escales (successió de notes disposades en intervals de segona seguits)  i també hem parlat de què és un acord (conjunt de notes que sonen a la vegada).

En aquest fragment de la pel·lícula Els Aristogatos, els gatets juguen passejant-se amunt i avall del teclat del piano fent escales i arpegis. Recordeu que un arpegi són les mateixes notes d'un acord però tocades una després de l'altra. 

En AQUEST ENLLAÇ hi trobareu uns quants jocs que us ajudaran a entendre quina diferència hi ha entre una escala cromàtica i una escala pentatònica. També hi trobareu un joc per practicar l'arpegi de Do Major.

Després de veure el vídeo, farem aquestes activitats d'audició que ens ajudaràn a entendre la diferencia entre els conceptes Tonalitat Major i Tonalitat menor. Cal que els feu en l'ordre que estan posats. Recordeu de consultar ESCALA. MAPA CONCEPTUAL.

1- Major o menor? AUDICIONS
2- Quina escala és? Tipus d'escales. AUDICIONS
3- Arpegis, escales i cançons. Major o menor? AUDICIONS
4- Els graus de l'escala
5- L'escala. Qüestionari.

La Primavera (Les quatre estacions). Per flauta

$
0
0
http://musicaade.wix.com/la-primaveraavivaldi
El març és un més ple d'aconteixements. El dia 4 de març es celebra l'aniversari d'Antonio Vivaldi i el 20 de març fem el canvi d'estació i comença la primavera. 

Així que ja tenim l'excusa ideal per començar a estudiar aquest conegut fragment d'un dels concerts que el compositor italià va escriure per violí solista i orquestra de corda.

Intervals, alteracions i escales

Symbaloo d’Apps Mòbils

$
0
0
Com sabeu, enguany tenim un altre projecte entre mans: MusicAppSelvatges: Fem música amb aplicacions mòbils. 

Amb els alumnes fem diferents activitats utilizant els mòbils i les tauletes. He fet un recull d'aplicacions mòbils que m'han semblat interessants. Quasibé totes les aplicacions són gratuïtes.

Hi podreu trobar Apps per fer presentacions per editar imatges i fer collages, per gravar so, per fer divertits avatars, per fer còmics i també alguns instruments virtuals. Dia a dia hi vaig fent actualitzacions.



Viewing all 187 articles
Browse latest View live